The Macedonian Tendency: Мојот повикот за "Гранде Коалицијата"

Monday, February 02, 2015

Мојот повикот за "Гранде Коалицијата"

Од "Дејвид Еденден"
By "David Edenden"

 
 
 
 


Мојот повикот за "Гранде Коалицијата" (Извинете мојата "село дијалект")
(My Call for a "Grande Coalition (in English) 1 јуни, 2008! ...Тоа е сега 14:00, недела Јуни 1, 2008 (Њу Jорк Време) и анкети за да се затвори во македонските избори.

Повикувам на главните македонски партии и двете албански партии да се разгледа формирање на "Гранде Коалицијата", на тој начин што Германија го усвои од време на време. Предностш

1. Во однос на економските политики, сите партии се залагаат за приватизација и економска интеграција со ЕУ.

2. Во однос на надворешната политика, на сите страни поддржува членството во НАТО. Обединет фронт ќе бара НАТО да го прифат грчкото вето и да признаеме Македонија.

3. Сите партии се залагаат за правата на етничките Македонци да се утврди на сопствениот етнички идентитет. Сите партии, претпоставувам, во корист на борбата за човекови права на етничките Македонци кои живеат во Грција и Бугарија.

4. Повеќето конфликт меѓу политичките партии се чини дека да се биде над поделбата на патронат и на "Гранде Коалицијата ќе ја подели покровителство именување поправедно и борба против корупцијата со повеќе дури и рака.

5. Сите народи на Македонија ќе биде во обединета пред се соочуваат грчките обиди за дестабилизација на Македонија, која ќе доведе до граѓанска војна во Македонија, како што многумина сега предвидуваат. Ова е во ничиј интерес, освен грчки расисти.

1 comment:

 1. Hello Everybody,
  My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

  BORROWERS APPLICATION DETAILS


  1. Name Of Applicant in Full:……..
  2. Telephone Numbers:……….
  3. Address and Location:…….
  4. Amount in request………..
  5. Repayment Period:………..
  6. Purpose Of Loan………….
  7. country…………………
  8. phone…………………..
  9. occupation………………
  10.age/sex…………………
  11.Monthly Income…………..
  12.Email……………..

  Regards.
  Managements
  Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com

  ReplyDelete